Wat is jouw expertise?
Ik heb nog niet een expertise in een bepaald gebied, omdat ik wijkverpleegkundige in opleiding ben en ik nog leer over van alles. Een competentie is wel dat ik altijd rustig blijf bij cliënten en vriendelijk. Daarnaast neem ik ze heel serieus, of het nou gaat om fysieke of psychosociale zaken. Ik ben ook heel erg nieuwsgierig waardoor ik van alles aan het uitzoeken ben, zoals wat is er voor nodig om dingen wel gedaan te krijgen en te bestellen.
Hoe maak jij het verschil binnen jouw functie?
Waarin ik het verschil maak is dat ik in opleiding ben, dus voor mij is alles nieuw. Ik wil alles weten en nieuwe kennis opdoen, hierdoor stel ik veel vragen en houd ik mijn collega’s scherp. Mijn collega’s moeten namelijk uitleggen waarom we dingen doen zoals we het doen. Op deze manier daag ik collega’s ook uit om hun kijk op zaken te beredeneren, waarom is bijvoorbeeld een manier de beste manier.
Welke vrijheid ervaar jij bij ons?
Ik ervaar veel vrijheid om door te groeien, hier wordt ook in meegedacht. Ik heb veel ruimte om te leren en vragen te stellen. Zo kan ik me verder ontwikkelingen op een vakgebied en is er ruimte om projecten erbij te doen. Als je op route bent doe je dat in principe alleen, dus je ervaart daar ook veel vrijheid en je bent op jezelf gesteld.
Werk-privé balans vinden wij belangrijk, hoe ondersteunen wij jou hierbij?
Werk en privé loopt soms in elkaar over, maar ik vind dat de balans goed is. Daarnaast werk ik in mijn woonplaats wat ik zelf heel prettig vind, zo kan ik elke dag op de fiets naar cliënten. Buiten werk kom ik bijna geen cliënten tegen. Wanneer ik de bereikbaarheidsdienst heb en ik in actie moet komen, dan kan ik zo mijn fiets op. Zodra het jasje uitgaat dan is het werk ook klaar.
Hoe ontwikkel jij jezelf?
De hele route van stagiaire naar een opleiding volgen is erg goed opgepakt binnen de organisatie. Toen ik begon als stagiaire kon ik maar een aantal handelingen uitvoeren, daarna als wijkverpleegkundige werd dat geleidelijk meer. Ik word goed ondersteund door mijn collega wijkverpleegkundigen. Een half jaar geleden kon ik bepaalde verpleegtechnische handelingen nog niet of de administratie, maar door er langer bij stil te staan en ook zelfstandig veel te doen, leer je veel.
Wij geven kleur aan het leven van mensen, wat is jouw favoriete kleur?
Blauw, ik vind dat een mooie kleur voor kledingstukken. Als ik de ochtend begin met een strak blauwe lucht dan krijg ik daar een goed gevoel van. Werk wordt er niet per se makkelijker op, maar toch anders.
Iets wat mensen misschien niet van deze functie zouden verwachten is…
Dat het zo gevarieerd is, het algemene beeld is toch dat je alleen steunkousen aandoet en helpt met het wassen. Er zijn veel meer dingen die erbij komen kijken, bijvoorbeeld: stoma zorg, we hebben een hospice, administratie en allerlei zaken regelen zodat de mensen de zorg krijgen. Je komt steeds bij iemand anders in een andere thuissituatie. Ieder heeft weer verschillende (psychosociale) problemen, dus het is een hele beleving. En sommige cliënten zijn zorg mijnend, dus dat gaat niet altijd even soepel.
Als wijkverpleegkundige moet je ook over de wijk heen kijken; wat speelt er, welke disciplines zijn er en contacten leggen met andere betrokken zorgverleners. Dit alles zodat de client de juiste zorg krijgt. Wijkverpleegkundigen zijn het aanspreekpunt van het team, de koers bepaal je samen met de andere wijkverpleegkundigen. Deze functie is daarom extra gevarieerd en je hebt een leidende rol.
Wat maakt het werken bij Santé Partners zo leuk?
Ik vind het werk sowieso erg leuk. De handelingen zijn bij elke client anders en elke client is ook gewoon anders. Elke dag kan er weer wat nieuws gebeuren, bij de cliënten thuis of op kantoor. Daarnaast zijn mijn collega’s erg leuk. We hebben een gezellig team met betrokken en behulpzame collega’s. Dus het werk zelf en zeker de mensen die er werken.
Stel je eigen vacaturemelding in en ontvang per e-mail nieuwe vacatures die voor jou interessant zijn, of stuur ons een open sollicitatie.