Mensen denken dat ik een sombere functie heb, juist niet; we lachen altijd met de cliënten.

Ilse Oncologie verpleegkundige palliatieve zorg

Ilse

Wat is jouw expertise? 
Na mijn HBO-V opleiding ben ik gaan werken op de oncologie afdeling in verschillende ziekenhuizen. Ik heb in totaal 14 jaar gewerkt in het ziekenhuis, echt geweldig leuk. Waarom ik niet meer in ziekenhuis werk is, omdat je te maken hebt met onregelmatige tijden. Met thuis en sport ging dat lastig. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd en ook gewerkt als gedetacheerde, maar dat voelde niet goed meer en toen kwam Santé als een wonder uit de hemel.

Hoe maak jij het verschil binnen jouw functie?
 
Tijdens mijn inwerkperiode heb ik gezien hoe twee collega’s werken en die zeiden dat ze voorzichtig waren met de cliënten en altijd aftasten omdat je bij iemand thuis komt. Ik weet van mezelf wat ik doe en hoe ik het doe, ik probeer altijd direct wat te betekenen voor een ander. Soms is daar juist directheid voor nodig. De cliënten nemen je advies wel van harte aan en ze merken ook dat het helpt. En ik ga de deur niet uit zonder gelachen te hebben.

Welke vrijheid ervaar jij bij ons?
 
Ik heb volledige vrijheid om mijn eigen agenda in te vullen, daarom voelt het werk echt als hobbyen, zo leuk is het. Soms werk ik vanuit huis, makkelijk als de kids uit school komen of juist slapen dan kan ik mijn rapportages uitwerken.

Werk-privé balans vinden wij belangrijk, hoe ondersteunen wij jou hierbij? 
De regie blijft wel bij jezelf. Soms kan je bepaalde taken binnen het team oplossen, maar het blijft lastig want je hebt je standaard huisbezoeken staan. Je kan elkaar bellen en aanhoren en samen kijken naar oplossingen, een keer per maand hebben we werkoverleg staan. Je draait echt je eigen ‘toko’. Binnen het team werk je heel erg individualistisch, je moet elkaar echt opzoeken.
 
Hoe ontwikkel jij jezelf? 
Ik ben nu bijna 1 jaar in dienst bij Santé Partners, dus nog vrij nieuw. Bij mijn sollicitatie heb ik aangegeven dat ik de opleiding palliatieve zorg wil doen op een moment dat het voor mij uitkomt. Daar wordt ook naar geluisterd.

Wij geven kleur aan het leven van mensen, wat is jouw favoriete kleur? 
Groen. Mijn vader draagt altijd groen. Groen staat ook voor de natuur en ik ben graag buiten.

Iets wat mensen misschien niet van deze functie zouden verwachten is… 
Dat we altijd lachen met de cliënten. En als je dan vraagt hoe? Geen idee, er is altijd wel een insteek. Mensen denken namelijk dat het alleen maar een sombere functie is.

Wat maakt het werken bij Santé Partners zo leuk?
 
De vrijheid die de organisatie biedt en de kwaliteit van zorg. B
innen Santé vind ik het heel fijn dat we alles in huis hebben, van wijkverpleging tot aan technische- en palliatieve zorg. Dat maakt het pakket heel rijk. Ik vind het ook heel mooi dat ik in mijn functie in een thuissetting zit. Op alle fronten ben je nabij: je bent in hun huis en weet alles over een client. Ze staan bijna naakt om het zo te zeggen, hier moet je heel respectvol mee omgaan. Dat kun je niet aanleren, dat moet je in huis hebben en tactvol mee om gaan. Als palliatieve medewerker moet je gedegen kennis hebben en weten waarover je praat. Het is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar voor diegene die het wel kunnen en willen is het heel bijzonder.

Word jij mijn nieuwe collega?

Bekijk alle vacatures

Geen vacature missen?

Stel je eigen vacaturemelding in en ontvang per e-mail nieuwe vacatures die voor jou interessant zijn, of stuur ons een open sollicitatie.